pátek 8. dubna 2011

Jaký byl interkulturní večer?

Veselý, zajímavý i chutný a voňavý – takový byl letošní ‚Interkulturní večer Francie-Německo-Polsko-Česko‘, který se konal v úterý 5. dubna ve Společenském centru v Rychnově nad Kněžnou.

Mladé dámy a dobrovolnice EDS ze vzdělávacího centra OKO – Christiine a Nicola z Německa, Joanna z Polska a dobrovolník Adam z Francie  připravili pro příchozí vskutku pestrý program. Volnou prohlídku vystavených fotografií s ochutnávkou specialit národních kuchyní střídala projekce zajímavě udělaných prezentací o jednotlivých zemích. Ve znalostním kvizu se mohli účastníci zdokonalit ve svých znalostech i pobavit. Navazoval společný volný tanečně-konverzační večer za zvuků polské, německé a francouzské hudby, který si nádherně užili opravdu všichni a kde padly při ochutnávce vín i ty poslední jazykové bariéry.

Musím přiznat, že na mě celá akce udělala dojem velmi příjemně i užitečně stráveného času, kdy jsem se nejen dozvěděla pár nových zajímavých informací a procvičila si angličtinu, ale zároveň jsem se i výborně pobavila ve společností milých lidí. Všechni dobrovolníci, kteří nás provázeli celým večerem, odvedli skvělou profesionální práci, za kterou jim právem patří uznání a poděkování. Byl to nádherný večer!        Jitka Bartošová

Fotografie z akce najdete ZDE.
Recepty dobrot, které jste měli možnost ochutnat a informace o práci dobrovolníků u nás najdete ZDE.
Zaujala Vás Evropská dobrovolná služba? Více informací najdete ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat